Profiteer van zonnepanelen voor camper, caravan, tuinhuis, boot en andere recreatie

Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in stroom. En daarvoor hoeft de zon niet eens fel te schijnen: ook op een bewolkte dag leveren uw zonnepanelen elektriciteit op. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen op uw energiekosten. U kunt zonnepanelen overal gebruiken en bent dus niet afhankelijk van het elektriciteitsnet. Zonnepanelen zijn er niet alleen voor uw woning maar ook voor uw camper, tuinhuis, caravan, boot en vele andere toepassingen.

Waarom zonnepanelen voor uw caravan of camper?

Op vakantie met uw caravan, camper of in uw strandhuis bent u er helemaal uit. Zonnepanelen voor de caravan of camper geven net dat beetje extra vrijheid, omdat u niet afhankelijk bent van het lichtnet voor elektriciteit. Met zonnepanelen kunt u de verkregen elektriciteit opslaan in een accu, om deze later te gebruiken. U zit dus niet snel zonder stroom.

Zonnepanelen tuinhuis

Zonnepanelen zijn ook duurzaam voor in uw tuin. Ongeachte of uw tuin direct bij uw huis ligt, of elders zoals een moestuin, u kunt met zonnepanelen in de tuin stroom opslaan voor uw elektrische (tuin)apparaten of recreatie. Een zonnepaneel voor uw tuinhuis is makkelijk te installeren en vraagt weinig onderhoud.

Zonnepanelen boot

Als u langere tijd geen gebruik kunt maken van walstroom of is uw boot hier niet voor ingericht dan zijn zonnepanelen echt een uitkomst. Voorwaarde is wel dat er een of meerdere accu’s aanwezig zijn om de opgewekte stroom op te slaan. Qua installatie van panelen, geldt op de boot ongeveer hetzelfde als voor een camper of caravan. Goede ventilatie en een plat dak zijn belangrijk om de zonnepanelen op uw boot goed te laten werken. Met een zonnepaneel op uw boot beschikt u altijd over stroom en kunt u afhankelijk van de wattage diverse toepassingen van stroom voorzien zoals verlichting, televisie, opladen van apparatuur enz.

Zonnepanelen monteren

Handig om te weten is dat de meeste accu's die geschikt zijn voor zonnepanelen, relatief groot zijn. We raden aan om de accu onderin uw caravan of camper te plaatsen voor de beste wegligging. Het zonnepaneel zelf kunt u het best bovenop een plat dak installeren. Belangrijk is daarbij dat u ze niet vastplakt. Het zonnepaneel voor uw camper of boot heeft namelijk een goede ventilatie nodig om optimaal te werken.

Wanneer u de panelen installeert op uw camper of boot, kunt u deze het best afplakken met karton. Zo voorkomt u dat de zonnecellen beschadigen, of dat er al elektriciteit wordt opgewekt terwijl u monteert.

Degelijke zonnepanelen voor camper, boot of tuinhuis

Accuweb is een specialist als het gaat om zonnepanelen voor uw camper, boot of tuinhuis. Onze panelen zijn gemaakt van degelijk, weerbestendig materiaal. Voordat we uw bestelling verzenden, besteden we alle aandacht aan het transport. Bij sommige panelen brengen we speciale, (zwarte) hoeken aan om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Deze dient u te verwijderen voordat u het zonnepaneel in gebruik neemt. Heeft u vragen over onze zonnepanelen? Neem gerust contact op voor een goed en vrijblijvend advies.