Lead carbon accu's

Standaard loodzuur batterijen hebben een groot voordeel tegenover lithium batterijen, een grote ontlaad capaciteit (tot C3). Maar om sulfatatie tegen te gaan die de levensduur van de batterij sterk zou verminderen, is er wel een veel langere laadtijd bij loodzuur batterijen (tot 10 uur = 0,1). De nieuwe Lead Carbon technologie biedt hier de oplossing voor:

De negatieve platen van deze batterijen worden gemaakt uit lood en carbon en combineren zo de voordelen van gewone loodzuurbatterijen met die van een supercapacitor. Het toevoegen van carbon zorgt ervoor dat deze batterijen een hogere laadacceptatie hebben en bijgevolg minder lang moeten opladen dan gewone loodzuurbatterijen. Bovendien leveren ze meer stroom en zijn ze beter bestand tegen (extreem) lage temperaturen. Door het toevoegen van Lood (pb) aan de negatieve plaat is er ook minder weerstand wat resulteert in een langere levensduur. Daar bovenop onderdrukt deze nieuwste technologie sulfatatie beter dan elke andere technologie.

De rol van Carbon
De toevoeging van carbon vergroot de poriën van de negatieve plaat waardoor het zuur beter doorgelaten en verspreid wordt in de loodpasta. De positieve gevolgen hiervan zijn een verbeterde laadacceptatie onder hoge stroom en het bevorderen van de PSoC prestatie van de batterij.

verbeterde geleiding van energie
lagere interne weerstand
capaciteitsbijdrage
beperkt de groei van kristallen
verbeterde microstructuur

Belangrijkste eigenschappen:
Combinatie van de eigenschappen van loodzuur batterijen en super capacitoren
Geschikt voor high power PSoC laden
Hoog vermogen, snel op- en ontladen
Langere levensduur dan klassieke loodzuur batterijen

Onderhoudsvrij alternatief voor AGM & GEL
Betere levensduur: > 1300 cycli (70% DoD) & tot 1000 cycli met 80% DoD
Uitstekende prestaties bij (extreem) lage temperaturen
Prijsvriendelijk
Laadtijd: laadtijd is korter dan normale AGM
Lead Carbon batterijen kunnen perfect worden gebruikt met goede prestaties zonder 100% te worden opgeladen