Hoge kwaliteit acculaders

Bij Accuweb vindt u diverse acculaders voor professioneel en recreatief gebruik. Wij richten ons op degelijke en moderne acculaders die stoppen met laden zodra de accu vol is. Veel van de laders worden dan ook gemaakt bij Johnson Controls in Hannover, ook wel bekend als de Varta fabriek.

Verschillende type acculaders

Als u op zoek bent naar een geschikte acculader, is het relevant om te weten welke soorten laders er zijn.

U kunt een onderscheid maken in de volgende acculaders:

- Gewone acculaders

- Druppelladers

- Onderhoudsladers.

De onderhoudslader en de druppellader worden inmiddels het meeste verkocht, maar wat zijn de verschillen?

De gewone acculader is met name bedoeld om de accu op te laden. Het nadeel is dat ze niet controleren of de accu al vol is. Dit heeft een nadelige invloed op de levensduur van de accu.

Een druppellader is het type acculader dat uw accu langzaam oplaadt. Hij doet dit met een zeer lage accucapaciteit. Op het moment dat de laadcurve naar beneden gaat, gaat de druppel acculader over op een lagere laadspanning. Deze acculader laadt voorzichtig op en voorkomt zelfontlading.

De onderhoudslader is een combinatie van acculader en druppelader. Deze twee samen zorgen voor een goed laadprofiel. Een onderhoudslader meet vrijwel altijd automatisch hoeveel laadstroom er nodig is om de accu te laden en goed te onderhouden.

Als u de levensduur van uw accu maximaal wilt benutten, is een onderhoudslader het handigst. Denk bijvoorbeeld aan een voertuig dat u lang niet gebruikt zoals een boot of camper. Koppel uw voertuig aan de onderhoudslader en u kunt het op laten laden zonder ernaar om te kijken.

De acculaders van Accuweb

Bij ons vindt u moderne druppelladers, onderhoudsladers en acculaders die u waarschuwen wanneer de accu vol is. Twijfelt u over de soort acculader die u wilt aanschaffen, neem dan gerust contact op met ons. Wij voorzien u van deskundig advies betreft uw acculader. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tot 21.00 uur.